Здраво тяло Предястия Рецепти

ПОСТНО ПРЕДЯСТИЕ С ПЕЧЕНИ СЛАДКИ КАРТОФИ

Това е лесна и бърза идея за сглабяне на няколко компонента в красиво за окото и небцето леко ястие. Според вкуса си може да сложиш подходящите за теб салатки като канапе за основа. Това биха могли да бъдат дори само накъсани такива, заобиколени от букет от различни по цветове и вкус зеленчуци.

Много обичам да използвам САЛАТАТА ЗЕЛЕНА МАГИЯ (рецепта) за всякакви основи на ястията ми.

Тук може да видиш колко лесно и бързо се приготвят сладките картофи. За тях не трябва нищо друго като съставки освен самите батати(друго тяхно название). Лично предпочитам да приготвям голямо количество и да използвам за няколко хапвания в различни вариации. Ако искаш само нещо на бързо може да изпечеш само един по- малък картоф на скаричка, парти грил или дори тостера и ще имаш достатъчно за две порции от това предястие.

Послединят компонент, но не по важност е сос, дресинг или хумус. Всичко, което предпочиташ и би добавило още полезни хранителни вещества и вкусове към ястието: Обичам да го съчетавам с традиционен хумус, с всякакви други такива.

С разлини алтернативни млечни сосове – като крем кашу, например. Подходящо е, също, да бъде поднесено с крекери, ядки, няколко фалафела или различни бобови като доза полезни за тялото протеини. Възможно е да се използва вече готова салата като тази бърза постна нахутена салата (рецепта), например.

Ядките и семената, пък, дават полезна доза непреработени мазнини.Препоръчвам да са активирани и сурови, защото, според мен иначе ядките и семената са вредни (повече за това тук). Лично не добавям никакви течни такива, олио, зехтин и тн. Не е сухо и безвкусно, дори, без тях. Това се дължи точно на добавените сосчета, кремчета и хумуси.

Добавя се голяма доза любов и желание към процеса. Приготвено без тях ястието не е полезно, колкото и здравословни продукти да се вложат. Сервира се задължително с усмивка, обич и грижа, иначе препоръчам да не се приготвя, изобщо, камо ли да се хапва от някой друг!

Тук идеята не е да следваш рецепта, а да ти дам вдъхновение и желание. Да ти покажа как със съчетаването на няколко съставки по твой вкус и това, което имаш вкъщи, може, бързо и вкусно, да създадеш великолепно ясите. Различно за окото и небчето. а това какво ще бъде то, зависи от това колко ще развихриш въображението си.

Не забравяй, че не си тук да следваш другите, a чрез тях да намериш себе си, пътя си. Тук сме да се вдъхновяваме едни други, да творим собствените си реалности, светове … и ястия, де 🙂 Прекрасно творчество ти желая, ТВОРЕЦО!

Ива Еленкова, София, 07.01.2022

изображение: Ива Еленкова

Сподели с приятели :)

Ще ви е интересно да прочетете и

Актуално

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *