Вътрешна хармония Начин на мислене Размисли и страсти Творчество

НЕ ТИ СЕ СПИ, ЖИВЕЕ ТИ СЕ!!!

Чувстваш ли се уморен сутрин, трудно събуждайки се, неготов за новия ден, за това какво ти предстои през него? Потънал ли си (ама, честно пред себе си си кажи) във физическа, емоционална, ментална, енергийна, душевна умора?

Не ти ли е писнало от това да си така? Все нещо да не ти е наред, да не ти се става от леглото, да не се чувстваш добре, да не си пълноценен вътрешно, да си все недоволен от някого и нещо, все да критикуваш кое как не е наред, все нещо да те боли, да ти е зле, да пиеш шепи хапчета, да обикаляш болниците с диагнози, все да нямаш каквото много искаш и мислиш, че имаш нужда, от което. Било то здраве, любов, дом, семейство, деца, работа, пари и …?

НЕ ТИ ЛИ ПИСНА ДА ЖИВЕЕШ ТАКА?

… опс ДА СЪЩЕСТВУВАШ … Сори, за неподходящата дума!

Не ти се спи, не си уморен, не е болно толкова физическото тяло, колкото ДУШАТА ти. Тя е ИЗМОРЕНА от теб и ИЗБОРИТЕ ти за живот. От това, че вътрешно знаеш колко не си добре. С всяка клетка на тялото си усещаш, че не живееш, че не изпитваш наслада от живота, че си далеч от БЪДЕНЕТО си, че само се самозалъгваш, че материалността и това, което си постигнал, искаш да имаш и гониш са важни.

Ти живееш в света на ума си, на матрицата, на заученото от остарелия строй, от манталитета. Всичко в теб крещи и ти дава знаци, че не живееш

ПЪТЯ СИ, МИСИЯТА СИ, ТОВА, ЗА КОЕТО Е ДОШЛА ДУШАТА ТИ.

Какво като си постигнал уж бленуваните неща? Колко вътрешен мир и искрено щастие, след еуфорията, ти донесе нанасянето в ремонтирания апартамент, повишението на заплатата, новата кола на кредит, секса с непознат от Тиндър, раждането на детето/цата и сватбата положително ли повлияха на любовта с партньора ти, пиенето на хапчета донесе ли ти погубеното здраве, почивката какво ти даде, освен лайкове и коментари?

Ще ти кажа – НИЩО не ти даде нито едно от тези неща, щом още се чувстваш така. Да, това са избори и опитност, но също така бягане от себе си. Защо не си щастлив, защо чакаш нещо да стане, за да си? Все нещо има да направиш първо, да се случи и тогава да дойде тая пуста наслада от живота! Да дойде почивката, да сменя дома, да изкарвам повече пари, да родя, да намеря мъжа/жената, да ….. колкото хора, толкова да има.

ЗАЩО ВСЕ НЕЩО ТИ ЛИПСВА?

Защо все чакаш и мислиш, че нещо ще ти се даде, ще се случи ако я се трудиш за него, я не! Там, когато си готов и то ще стане или ще ти го поднесе някой на тепсия. Признай си! Съвсем осъзнато просто бягаш от себе си и пътя на Душата си. Бягаш от това да поемеш отговорност, че не си щастлив, че не си пълноценен, че не правиш нищо или много малко да промениш това.

Да, всеки има своя скорост, ритъм, темпо. Знам това, уважавам пътя на всеки. Едни са по- дейни и бързи от други. Едни ще направят хиляди промени за един живот, други три за десет живота, например. Обаче, това, също, е извинение!

Ти не си добре със самия себе си, знаеш го, усещаш го вече на всички нива, счупен си – физически, ментално, емоционално, енергийно, Душевно … ТИ СИ БОЛЕН! Какво правиш устремено да си добре, тези след теб да са добре – децата ти, бъдещите поколения, които ще се раждат на нашата мила Земя?

Мислиш ли, че тези, които променят живота си и са в хармония със себе си са седели на дивана и са живели в удобното? Знаеш ли им историите, колко работа, болка, травми и несгоди са преминали, за да са вече там? Мислиш ли, че при теб ще стане без да минеш трънливия път към себе си, към изваждането на най – кирливите ти ризи, тези на рода ти (макар и чрез теб, без да го знаеш, дори). В тази енергетика и стара Земност е така. Сега излиза наяве всичко задържано и неотработвано стотици години назад.

Да, не може да се случи леко и ума ти го знае. Затова бягаш в зависимости всякакви, други реалности (с тъмни влияния). Като, например, тази на масовата

 • музика, филми, сериали, книги, компютърни игри, интернет взаимоотношения;
 • пушенето, пиенето на алкохоли (да, виното и бирата са такива),
 • използването на наркотици ( да, тревата, гъбите и тн са такива);
 • чревоугодничество и насладата от храна/напитки, които не са хранителни и го знаеш;
 • убийството на други видове (да, начина на хранене също е убийство, лова и риболова, също);
 • запивания на вили, партита, празници и постоянно планиране и ходене по почивки;
 • сексуални контакти и празни връзки/бракове, в които реално не си щастлив, но е удобно и познато;
 • приятелства, които са от години или работни, не ти резонира обстановката, в която сте, това, което се коментира и се прави, но седиш по навик, макар това да спира пътя на Душата ти;
 • в постоянно мислене за закупуване на дом, къща, кола, хубав телефон, ремонт, диван или там нещо друго материално, което би донесло това бленувано щастие;
 • физически личности – деца, партньорства, приятелства, роднини и тн… Те също са материални от една страна и се развиват зависимости към тях и има влияния, ако отношенията не са чисти през грижата, разбирателството и чистата любов;
 • крайно залитане и фокус във външността – мускули, дрешки, бръчки, стрии, изкуствени коси, мигли, цици …
 • крайно залитане в духовността и посвещаване на време, енергия, пари в поредните курсове, семинари, гледане на видеа, четене на статии като тази и книжки, но реално правене на никакви до малки крачки и промени в живота ти …

Мога да изреждам още много, смисъла е, че всичко това са средства и опитност в живота ни. Обаче, нито едно от тези неща не са смисъла на идването ни и раждането ни в тази реалност сега. Прекомерният фокус над каквото и да е било от тях е реално бягство от самия себе си.

Ти си тук да си в баланс, не си щастлив, не правиш нищо (или то е доста малко и бавно, явно) да излезеш от матрицата, която сам си създал на съществуване. Ти живееш с изборите си. Всеки твой избор е нова предпоставка за реалност. Ти ковеш не само твоята съдба с всеки малък избор, който вземаш, но с това какво подкрепяш в ежедневието си влияеш на всички нас. Как се храниш, как живееш, как харчиш парите си, времето си, енергията си, как си емоционално, ментално, физически … Ние сме индивиди в цялото! Дори нищожните на пръв поглед неща имат значение за всички нас… и не само.

От години вече не си падам по филми и сериали. През годината почти не гледам нито един филм. Някой извън матрицата с пробуждащи цели – да, случва ми се рядко. По Коледните празници, може би от липса на цялостна вътрешна хармония, която тогава намира пролука и се проявява, гледам няколко типични за дамите романтични комедии. Наскоро попаднах на един филм, който много ясно показва това с паралелните реалности. Филмът не е нищо специално от гледна точка на игра и действие, но толкова добре изобразява нагледно, че всичко, което правим е важно и влиее на всичко/всички.

Всяка крачка през деня ни, всяко решение променя перспективата на реалността, в която живеем ние, тези около нас, оттам и общото. Това как, дори, къде и кога ще идем да си купим кафе, дали ще изберем да излезем с колега след работно събитие, с бившата/ия, с нов потенциален партньор или да ще седим вкъщи, влияе на реалността ни и на тези около нас, т.е. на всички ни. Време е да се осъзнаеш, да го разбереш! При интерес може да изгледаш филма, за който говоря, казва се Four to Dinner, 2021.

ВСЕКИ ИЗБОР ВЛИЯЕ НА ВСИЧКО!!! ВСЕКИ и ти осъзнаваш или не СИ ОТГОВОРЕН ЗА ТЯХ!!!

Да звучи странно първоначално, но е важно всичко, дори, това дали ще си направиш мляко с кафе или не, дали ще ядеш на обяд животински продукти или не, дали ще купиш кожен портфейл или не , дали ще седиш в кофти връзка или не, дали ще изядеш парчето торта или не, дали ще си купиш баничка или не, дали ще пиеш тази вечер или не, дали ще запалиш поредната цигара или не, дали ще ходиш пеша или не, дали ще се раздвижиш или не, дали ще гледаш конкретно видео/филм или не, дали ще дочетеш този текст или не, дали ще харесаш тази мацка/пич или не, дали ще се развикаш на детето или не, дали ще сготвиш или не, дали ще купиш храна от супер маркета или не, дали ще идеш да видиш роднини или не, дали ще се сърдиш на приятел или не, дали ще се качиш в колата или не, дали ще идеш на тази почивка или не, дали ще подпишеш брак или не, дали ще му/ѝ мрънкаш или не, дали ще го/я търпиш или не, дали ще спиш ли с него/нея сега, някога или не, дали ще пиеш хапчета или не, дали ще биеш инжекции или не, дали ще си промениш начина на хранене, мислене, живот или не … дали, дали, дали …

ВСИЧКО ИМА ЗНАЧЕНИЕ!!! ТИ СИ ТВОРЕЦ, ПРИЯТЕЛЮ, ЛЮБИМИ, СЪЗДАТЕЛ НА РЕАЛНОСТИ!

От теб зависи твоя свят и този на другите, от темпото ти, от това колко ти е удобно в неудобното и колко те е страх да излезеш от него. Колко ти харесва да ти е гадно? Кой страх е по-голям този от това да се срещнеш със себе си, затова да предпочиташ да си съществуваш без да си здрав психически, ментално, емоционално, физически. Този от непознатото, от това реално да промениш реалността си, да се трансформираш да

ПОЕМЕШ ОТГОРНОСТ ЗА СЕБЕ СИ, ЗА ТЕЗИ СЛЕД ТЕБ, ЗА ДРУГИТЕ СЪЩЕСТВА НА МАЙКА ЗЕМЯ ( … и не само).

Сега идва големият въпрос какво да направиш? Това знаеш само ти и никой друг! Какво те подтиска, какво не ти е наред, болно ли е тялото ти? Какво и кой те кара да не си добре, да си в ниски вибрации. Не мога да ти кажа от къде да започнеш, какво е следващото, това е твоя си път и отговорности.

Няма как да ти дам готови отговори за твоето идване на Гея сега. Ала, бих споделила примери от своя живот и опитност.

 • Какво съм направила аз по пътя си, за да изляза от тъжната и болна матрица, в която живеех, даже, със заблудата, че имам прекрасна реалност.
 • Как съм превъзмогвала вижданията си и надскачам себе си постоянно.
 • Как смених изконно начин си на живот, хранене, мислене.
 • Колко и защо съм плакала, страдала.
 • Колко ме е боляло и какво ми е коствало да направя различното от заученото, от приетото.
 • Как нараних хора по пътя си (т.е. те се чувстват така, понеже дадени мои действия вадят на повърхността у тях стари техни заровени травми и болки). Когато си в хармония нито едно действие и случка не е способно да те нарани, обиди, разсърди, ти просто го приемаш като път на другите Души, когато обичаш БЕЗУСЛОВНО СЕБЕ СИ т.е. тях/всички/всичко. Повече за това, може да прочетеш в линка тук ОБИЧАЙ СЕ БЕЗУСЛОВНО.
 • Как излизането от комфорта те сваля толкова ниско в тъмните ти страни, среща те с най- дълбоките ти дълбини, пред които Марианската падина е направо топла слънчева вселена. Най- големите ти страхове, болки, задържани емоции, твои и на рода ти излизат на яве.

За пореден път мислех да напиша няколко реда. Обаче, като започна, не мога да се спра, затова ще напиша това в друга статия, тези дни. ЩЕ споделя за тези мои решения и темпото, с което се променях и какво доведо до тях. Благодарение на всички тези избори, ти сега четеш тези редове 🙂

Няма да те лъжа, излизането от собствената ти матрица е тежко, много е тежко, гадно и трудно. Но, с най – искрена любов в сърцето си ти заявявам, че с всяка отработка идва светлина и капчица вътрешен мир, за които Душата ти бленува. Ти си тази ДУША, не земното ти, физическо тяло и материална реалност. Не се грижи за тях, а за нея. Тя ти дава знаци, подсказки и ритници, че страда, че не е добре чрез тях, но не те са смисъла на живота ти.

Душата ти е уморена от изборите ти, има нужда от отдих, от това да я чуеш, да ѝ дадеш почивка от това, което разума си мисли, че е важно. Време е да намериш някои отговори в себе си – да чуеш сърцето си!

 • С кого, къде, как, кога си себе си. То знае къде, с кой, кога, как се чувстваш „у дома“, цял, приет, такъв, какъвто си.
 • Кога не ти е добре? Какво те кара да ти е зле физически, емоционално, ментално, енергийно? Какво прави преди това, с кой беше, какво провокира това у теб? Някой/нещо събуди твоя травма и бягство или не ти влияе добре изначално и те вкарва в ниски вибрации? Какво ще направиш?
 • Какво, как, кое, къде се зареждаш истински, какво ти носи искрено щастие? Какво когато правиш не те изморява дори да прекараш часове ( дори без да си ял, пил, спал…) и губиш представа за времето, все едно излизаш от матрицата на тази преспектива?

Това е твоята магия, твоята свобода! Стига спа в матрицата на съществуването си/ни. Време е за събуждане и действия! Часовникът тиктака не само за теб, а за цялото Човечество. Стига избира удобното и това, което не ти носи хармония, излез извън него. Затова сме родени всички тук сега!!!

ВРЕМЕ Е ЗА ПРИКЮЧЕНИЯ, ЗА ПРОМЕНИ, ЗА НОВ ЖИВОТ НА МАЙКА ЗЕМЯ!!!

Той зависи от теб, от това да се свържеш със себе си, със същността си, с природата си, тази вътре и извън теб. От това какво и колко промени ще направиш, не утре, не някой ден, а днес и сега ВЕДНАГА.

ВСЕКИ ДЕН и ВСЕКИ МИГ какво избираш за себе си, за децата си (родени или не), за тези след теб, за всички нас е с изконна важност.

ТИ СИ СЪЗДАТЕЛ, ТИ СИ ОТ ЗНАЧЕНИЕ, ТИ СИ ТВОРЕЦ НА СВЕТОВЕ, защото…

♡♡♡ Аз съм Ти, Ти съм Аз, Ние сме ЕДНО ♡♡♡

Из Размислите и страстите на Ива Еленкова, София, 18.01.2022, отнесена за малко в това да пише, в отклик на

ретроградното влияние на Венера и Меркурий, пълнолунието по оста Рак/Козирог и факта да съм на гости на бабка, за да научавам за рода и тайните му. Поемаща отговорност с осъзнаването, че те се проявяват чрез мен и живота ми. Повече по темата за връзката на нашата реалност и предците ни, може да видиш в тази статия НЕ БЯГАЙ ОТ СЕБЕ СИ! МОЯТА ИСТИНА ЗА РОДА.

Изображение: Антон Райков

Сподели с приятели :)

Ще ви е интересно да прочетете и

Актуално

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *