Вътрешна хармония Начин на мислене Размисли и страсти Творчество

ОБИЧАЙ СЕ БЕЗУСЛОВНО

И светлата, и тъмната си страна … Всеки има възходи и падения, плюсове и минуси, силни и слаби страни…

Ние сме съвкупност от тях, а не само едната крайност. Приемете се, бъдете цялостни!
Няма нужда от фокус, мания само да е положителен човек или да вижда само негативи във всичко – да гледа през розови или черни очила.

Балансът, според мен, това е тайната на лечението и отработки на себе си и цялото.

Да обичаме безусловно, да приемаме, при синхрон на вибрацията и желание на Душата да променяме това, за което сме готови и вече не ни е нужно, не е наше. Така с благодарност за тази опитност ще преминеш в нов етап с променен мироглед и виждания.

Когато се научим да приемаме себе си и другите такива, каквито са без желание да ги променяме, да им влияем на пътя и се насочим към нас, вътре в нас, да гледаме нашето израстване и проблеми, според мен, се достига почти постоянен вътрешен дзен.

НОООО да се научим да пускаме това, което вече не е наше, хора, случки, навици, вибрации, емоции, отношения, събития ….. това е любовта към НОВОТО ти аз, променящото се, не забиващото в травми и блокажи. То не е константа от навици и „така трябва, така е редно“. То създава реалност според това какво, как, кога, кой, кое му резонира и усеща за себе си. Няма всичко на всяка цена. Няма завинаги, няма задължения, няма обвинения, няма забравяне на себе си и личното ти вътрешно щастие.

Тук сме, за да се научим на любов, да я даваме на себе си ПЪРВО, да израстваме ЛИЧНО и да приемаме другите, също безусловно. Това, все още (не за дълго, според мен) , се осъщестява с тежка Земна опитност от човешка гледна точка, Това, обаче, не е за лошо, винаги е за добро за пътя на Душата.

Да дадеш подкрепа, обич, грижа, ПОИСКАНА помощ са част от многото аспекти на любовта. Прави разлика между двете, кога идва от личното ти желание и кога идва от другата душа. В статията НЕ ПОМАГАЙ, НЕ ПРОМЕНЯЙ, ПРИЕМАЙ разказвам за това. Прекрасно е да вървим по пътя си и да бъдем Човеци с главно „Ч“, но под ръка с тази БЕЗУСЛОВНАТА ЛЮБОВ, не през ЕГОТО, която се изразява в:

“ Знам от какво имаш нужда по- добре от теб /Душата ти“ (не говорим за малки деца, макар че масово родителите забравят и изпускат момента кога да сложат чертата)

Рови в себе си и върви по своя път, не този на децата си, на родителите си, на близките си, на приятелите си, на партньора си, на някой възлюбен…

Бъдете любов, към себе си, цялото, всичкото!
♡♡♡ Аз съм ти, ти си аз, ние сме едно ♡♡♡

из Сутрешните Размисли и Страсти на Ива Еленкова, Геноа, Италия, 10.04.2021

изображение: Ива Еленкова

Сподели с приятели :)

Ще ви е интересно да прочетете и

Актуално

2 Comments

  1. Даниела says:

    Прекрасно!❤🙏💯

    1. Благодаря

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *