Вътрешна хармония Начин на мислене Размисли и страсти Творчество

ИЛЮЗИЯТА НА ЗЕМНИЯ СВЯТ – ВСЕ ДА СИ ДОБРЕ

Абе, Човеко, ти си тук да го живееш тоя живот, бе, не да си добре по желание !!!

Потънали в битието на живота и илюзионно хубавите неща, човека започва да се фокусира към всички онези неща, които му пожелават по празниците. Така бленуваните- здраве, щастие, късмет, пари, деца, мъж/жена, брак, нова работа, къща, сватба, люлка, дом и т.н.

Не си тук, за да си роб на работата ти, да не се прибираш/ да си далеч от дома, за да изплатиш новата кола/дом.

Не си тук да си робиня на мъжа ти, децатата ти, домакинството и манджите в кухнята.

Не си тук, за да си роб на майка ти, баща ти, родата, да живееш техния живот, не своя. Не си тук те да вземат решения за ежедневието ти, да се грижиш за тях и оцеляването им. Ти си тук да ги обичаш, уважаваш, прославяш с това, че живееш пътя си, мисията си.

Не си тук да си роб на чуждото, хорското мнение и възгледи. Не си тук, за да ти пука какво мислят и ще кажат за теб.

Не си тук, за да живееш в собствения си илюзорен свят, който качваш във фейса и инста. Смисълът не е в безброй лайквания на красиви снимки от празничните фотосесии, почивка далечна или на вила, маса с мезета, пълни чаши или гледка море. Толкова да си фокусиран в илюзията на това, че си добре се зареждаш от тази заблуда, че всеки ден да отлагаш собственото си щастие. Да имагинизираш, че нещата не са така зле.

Да не си признаваш, че Душичката ти плаче, че си изтощена да правиш всичко сама- домакинство, работа, всьо. Нормално, по време оно не е било така. Няма как да си всичко във всяка една сфера.

Да се заблуждаваш, че все още има надежда с партньора ти, а вие отдавна сте много различни, нямате нищо общо и съвсем не сте влюбени и интересуващи се един от друг.

Да работиш това, което правиш, защото така трябва сега, а вътре в себе си да знаеш колко не си харесваш работата, средата, шефа, работното време, условията , как чакаш петъка, края на деня и почивните дни.

Да се самозалъгваш, че си щастлив, а вътрешно да знаеш с всяка своя клетка, че си сам, че Душичката крещи:

„Престани, не живей така, бе, промени тая тъма обзела твоята Душа!“

Ти знаеш, че е вярно, знаеш, че не си роден за тези състояния и реалност. Ала, те мързи и те е страх да направиш промяна. Какво ще стане, да не паднеш от два стола на земята. Да не би нещо да се обърка? Да не би това новото да е по- зле?

Е, КОЛКО ПО- ЗЛЕ ДА Е? ТА, ТИ НЕ ЖИВЕЕШ, ЧОВЕКООО!!! ТИ САМО СЪЩЕСТВУВАШ НА ТАЯ ЗЕМЯ!

Затова ли вярно дойде? Не си тук за това да си щастлив!

За друго си тук – дойде за опитност, да се научиш да живееш! Живей го тоя живот, каквото и да ти поднесе, приеми го без страх, пусни контрола. Казано с други думи идва, каквото избере Душата ти, какво е нужно за пътя ти спрямо билетчето със задачки, което си избрал пренатално да вземеш. Повече за това в статията СУТРЕШЕН ИНФОРМАЦИОНЕН ПОТОК.

Да, когато не си на пътя си, ще се разболееш и ще си зле, няма да си добре, грам даже. Пък, аджеба, може да се промениш и може би Душата да реши, че има надежда и да останеш.

Да, ще те бият като малък, някой ще пие , ще те изостави или ще ти умре родител, за да имаш нужните условия и травми да станеш , може би, човека, според споменатото билетче- лидер, борбен, самостоятелен, грижовен баща/майка и тн.

Да живял си бедно като мишка, но това, може би, реално е повода това да можеш сам да изкарваш пари, да си имал стимула да си добър в сферата си. Чрез имането и нямането на пари се дава шанс да видиш важните неща в живота, че те не са в тях.

Мога да изпиша редица примери как ужасни за масовите виждания „проблеми“ всъщност винаги имат причина да са се случват и реално тази ужасна тъма, болка и изживяване дава ползва в живота. Тласък за промяна, за израстване, ако има човек очи да ги види, разбира се.

Не си тук да живееш по пожеланията написани на картичката ти за рожден ден и на стената във фейса. Щастието не е там и го знаеш! Какво щастлив ли си като все това пожелаваш, все това бленуваш? Какво като вече го имаш тока мечтаното семейство, дом, работа, пари, деца… кажи, ама честно ми/си кажи пред себе си. Щастлив ли си? Чувстваш ли пълно щастие и хармония в същността си?

Та, приятелю, не си тук да живееш по учебника на добре, звучащите празничини пожелания !!!

Тук си да ЖИЕЕШ, да БЪДЕШ, да работиш най- вече над вътрешния си свят, травмите и болките си. Докато не започнеш да се наслаждаваш искрено на живота, такъв, какъвто е. Не този, който си пожелаваш да бъде. Без значение дали света е затворен, дали си сам или не, дали имаш деца или не, дали си богат или не, дали имаш близки роднини или не, дали си сред приятели или не, дали имаш дом или не, дали имаш кола или не, дали имаш готина работа или не, дали на власт е някой, който харесваш или не, дали живееш на село или не, дали…дали…дали… Няма значение света около теб, а Вселената в теб!

Затова с изненада виждам как хората, все още, не намират красота в това да не са добре и в кофти опитностите им. Ма, любими човеко, Душата ти дава шанс и условия на израстване. Как да те събуди, как да те подтикне към промяна като си така зацикил в познатото и така пожелавано заучено щастие. Ти не си щастлив – ясно и категорично Душата ти заявява:

„ВРЕМЕ Е ЗА ПРОМЯНА! СТАНИ ЖИВЕЙ ГО ТОЯ ЖИВОТ!“

Това не значи да взимаш с пълни шепи от софри пълни с месища, да партиш до сутринта, да се наливаш на куче до несвяст, да се еб.ш на поразия без никаква спирия , да се наядеш с торти, пасти и какво ли не, че, уж, веднъж се живее и Душичката това иска.

Да живееш значи да станеш от креслото на познатото, да направиш промени в сферите, които те подтискат. Да ЖИВЕЕШ, въпреки непознатото, въпреки страха от новото, въпреки това, което би могло да стане.

Тук си да намериш щастието вътре в себе си. Там дълбоко заровено от самия себе си. Там където си заключил малкото си вътрешно дете с всичките му травми и тогавашни проблеми. Така е по-добре привидно за теб, някой те рани и ти добре го скри. Ма, точно там е твоето щастие. Там в това да изровиш себе си, да пуснеш мъката, да я прегърнеш. Да си признаеш, че тежките опитности са причина да си това, което си днес. Да ги приемеш с БЛАГОДАРНОСТ, да заобичаш живота в цялата му пъстрота и красота. Не само ако е този от пожеланието на картичката.

Балансът идва, когато си се погрижил за вътрешната си хармония, когато си се трансформирал. Когато фокуса ти е там, а не в това да бягаш от себе си (прочети повече в НЕ БЯГАЙ ОТ СЕБЕ СИ).

Когато не живееш за децата си, работа си, партньора си, родителите си, близките си, за целите си,когато избираш себе си, тогава живееш твоя живот и за себе си.

Когато спреш да се самоизяждаш колко това и онова не ти е наред, когато заобичаш същността си, приемаш се такъв, каквито си безусловно, тогава ще изпиташ БЕЗУСЛОВНАТА ЛЮБОВ и само тогава ще разбереш всички хора и ситуации около теб. (Препоръчвам да прочетеш ОБИЧАЙ СЕ БЕЗУСЛОВНО).

Само тогава ще спреш да критикуваш, да съдиш, да контролираш, да се оплакваш, да желаеш някой/нещо да се промени и да е друго. Тогава просто знаеш, че всичко и всички са любов, има причина това да е точно по този начин, да се случва, да ти се поднесе тази опитност и ситуации. Не е нещо лошо, ужасно, не е гадно – всичко е такова заради ЛЮБОВТА КЪМ ДУШИТЕ. Просто Земния пътя да достигнеш до нея. Начинът да израстнеш, да ти се натиснат бутоните, да излезеш от комфорта, да се промениш, да намериш себе си, да се ЗАОБИЧАШ БЕЗУСЛОВНО!

Това е красотата в живота, това е щастието, а не в баналните Земни пожеланията на човеците забити в реалността, обзела ума им. Щастието е в това да си ЛЮБОВ, просто ДА БЪДЕШ. Тогава нищо друго няма значение, колкото и гадно да е то от Земна гледна точка.

Тук идва красотата, когато ти си ЛЮБОВ и пуснеш контрола на това какво си пожелаваш и искаш, най- хубавото просто се нарежда и се реди само. Най- прекрасното и нужното за Душата ти. Твоите хора, ситуации, потребности просто се материализират от нищото, без ти нищо да правиш ти просто си Ти. За миг света ти се променя без да палиш свещи и да се молиш, без да правиш ритуали, без да мислиш позитивно, без да пишеш писма и желания на разни дати, без да гориш, заравяш такива, без да имаш дъска за мечтания живот и цели. Като ги правиш всички тези гуру модерни практики, щастлив ли си, колко ти помагат, ама реално?

Разбери – без нищо да правиш всичко се променя само! Важното е да го ЖИВЕЕШ ТОЗИ ЖИВОТ като ти си ЛЮБОВ. Тогава, когато достигнеш вътрешния дзен да приемаш всичко и всички. Реалността започва сама да се нарежда, идва онази лесната опитност, тази от новото време.

Защо ли? Защото ти си извън вибрацията на тежката, на старата Земя, на прехода. ДУШАТА ТИ ВЕЧЕ ЛЕТИ В НОВИ ИЗМЕРЕНИЯ. Тя не е заровена в небитието, дълбоко с травмите на детето в теб. Тя не е в ниското, не лежи сама в тамата. На нея не са ѝ нужни вече опитности в огледалност на вътрешната ти Душевна реалност. Творецът в теб привлича друг свят. Материализират се нови измерения, които резонират на хармонията в теб, на летящата ти Душа, на крилете на Любовта. Ти вече не живееш, потънал в заблудите за това какво е щастлив Земен живот.

Как се лети ли? Ми, лесно, като си станеш от г.за, признаеш си, че не си щастлив и започнеш да работиш над себе си, не над другите.(повече по темата тук в НЕ ПОМАГАЙ, НЕ ПРОМЕНЯЙ, ПРИЕМАЙ). Като правиш промени по пътя си, в живота си и нещата, които те подтискат да го ЖИЕЕЕШ ТОЯ ЖИВОТ. Като излезеш от зоната си на комфорт. Пуснеш страха на това какво ще стане после! И да, пише го човека, който отказа лечение след втора онко диагноза и не се следи медицински по никакъв начин, живее без страх за утрешния ден.

След рака, неспирните трансформации, отработки, курсове, семинари и всичките уж гадни по човешките разбирания случки, аз НАИСТИНА ЖИВЕЯ !!! Благодарение на точно тези условия, които никой никога няма да пожеляе. Не спрях да ровя, да се променям, да търся себе си, да се уча да се избирам и да се обичам. Моето пожелание за Нова Година беше НИЩО ХУБАВО НЕ ТИ ЖЕЛАЯ, може да го прочетеш тук.

Идваме на тази земя да живеем себе си, да БЪДЕМ, да намерим вътрешната обич и хармония, само тогава ЖИВЕЕМ. Всичко друго е част от матрицата, заучената, наложената, която ни държи ниско, за да не се намерим и да не летим. Да не се променим и да не трансформираме енергията на МАЙКА ЗЕМЯ.

Човече, излез от матрицата и лети, птицо, затворена в клетка, погледни извън нея. Не само това, излез, счупи заученото за хубав Земен живот. Лети на свобода извън тъмата, а към себе си. Промени ъгъла на гледната си точка за живот. Погледни отгоре, виж голямата картина защо се случват дадени неща и ще разбереш, че те не са за лошо, а са от ЛЮБОВ към ДУШИТЕ. Да се променят, да се върнат на пътя си, да живеят мисията си, да се изберат, да бъдат себе си, да летят в небесата на вътрешната хармония и баланс. Затова просто лети, така ти променяш реалността на всички ни, защото …

♡♡♡ Аз съм Ти, Ти съм Аз, Ние сме Едно ♡♡♡

Отклик след получени стотици Земни пожелания за рождения и имения ми ден, и само няколко различни такива, като за Душата и пътя ми.

из Размисите и страстите на Ива Еленкова, Пловдив, 09. 01. 2020

изображение: Диян Радев, Саша Александрова, Иво Канин в Box Studio Sofia

Сподели с приятели :)

Ще ви е интересно да прочетете и

Актуално

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *