Размисли и страсти Творчество

ЖЕНА ТИ МУЗА ЛИ Е? ТИ МУЗА ЛИ СИ ЗА МЪЖЕТЕ?

Не всяка жена е достигнала до изконната си дарба да те гъделичка, пробужда и вдъхновява. Ако си имал честта да срещнеш такава Жена, знаеш за какво ти говоря. Много е приятно, различно, хаотично, неочаквано, неподредено, пламенно, но, в същото време е и супер досадно. Откачено е!

Тя е летяща разруха, някак си нежен ураган, който не спира. Разбери, те не може да спре !!! Това не зависи от нея, преоткрила е същността си – това вече е нейното състояние. Мисия – ЖИВОТ.

Усещаш го, без да прави нищо конкретно, а само със съществуването си те изменя, теб и света. Постоянно те човърка, кара те да желаеш повече от себе си, въпреки че тя те приема безусловно, такъв, какъвто си. Но ти, вече, жадуваш да си повече, да си достоен за нея, за себе си, за всичкото …

Това е НЕЗЕМНО качество, хем я обожаваш заради него, защото я усещаш като незаслужен Дар в живота ти, но малко и я мразиш. Признай си, че тайно не я понасяш понякога (не е скрито, тя го знае).

До нея често се чувстваш ненужен, недостатъчен, недостоен, неполезен за нея, непораснал. Тя, обаче, те отразява с други очи, не с това как ти се или как те разглеждат другите жени. Не гледа физиката ти, парите ти, работата ти, колата ти, даровете ти …

Пропуска ги, не са ѝ важни те, тя ТЕ ВИЖДА ТЕБ (SHE SEES YOU) – през сърцето и Душата си. Tова, за което си дошъл да бъдеш. Това, за което я срешна в живота си – да си този, който само такава Жена може да те пробуди да бъдеш.

Ти поглеждаш в очите ѝ и осъзнаваш как те вижда тя, ти всъшност чрез нея се влюбваш в себе си. Учи те на себеопознаване, приемане и чиста обич към себе си !!! Това, което нито родителите ти, нито някой друг ти показа, досега …

За пръв път срещаш безусловната, неизискваща, ненатякваща, неконтролираща, ненаграждаваща, любов – тази, която не струва нищо в замяна. Тя, даже, я раздава без да се старае. Тя така живее със себе си, с теб, с всеки, с всичко.

Това те блъска челно като влак, в същото време те кара да се чувстваш спокоен около нея. Ти си просто себе си, каквото и да направиш, тя знае, че е част от пътя ти/ ви и го приема с любов, но … може да не останеш в живота ѝ. Тя не живее в ИЛЮЗИЯТА НА ЗЕМНИЯ СВЯТ ВСЕ ДА СИ ДОБРЕ.

Прозрачността на такива отношения ти е била чужда, до този момент, непозната. На нея – може да кажеш всичко. Няма скрити тайни, мисли, емоции. Когато си около нея малко по малко всичко изплува.

Теми, случки, чувства, хора … които съзнанието ти е блокирало от неудобство, болка с нея се появяват наново. Непонятно ти е как става това когато сте заедно.

Просто е, това си ти – и тя ТЕ ВИЖДА ТЕБ, дори, когато ти не се. Изважда същността ти изпод маските, които си сложил, за да оцелееш, да се харесваш, да те обичат (условно) … Излиза всичко дълбоко заровено, затлачено в теб, затова е трудно да си с нея. Вади до дупка, и хубавото и лошото.

Тя е само огледалото на твоята най – добра и най- лоша възможна версия. Това е прекрасно, но и ужасно! Иска ти се да избягаш и да ти е по- лесно, трудно е да срещаш себе си чрез нея.

Не всяка жена е тук да е удобна и да ти е комфортна. Тя е тук да те предизвика, да те накара да станеш от диванчето. Поразяващо е как постига всичко, по различен начин от този на нормалните жени.

Тази лудата го прави без да те кара насила, без да мрънка, без да се цупи, без драми, без да те контролира, не те съди, не ти се бърка в изборите. Дава ти пространство, свобода да решиш дали да се откажеш/ започнеш нещо, дали си почиваш за малко или за цялото ти идване в този живот. Всичко е позволено и тя няма да се сърди, обиди, да те вини.

Започваш да мислиш, че на нея ѝ е все тая за теб, а тя е единствената, която те обичаше изконно, необятно заради самия теб, заради Душата ти. Все, едно не ѝ пука какво правиш, как живееш, всичко е добре, нали е път към себе си.

Това те изнервя, побърква те – защото, това е наркотик. Тя е наркотик ! Да си около нея е пристрастяващо, блаженно, но е много, много неудобно и поразяващо трудно да си в живота ѝ.

Гледаш я и се питаш как е възможно да грее така? Виждаш как свети, където мине, осветява наред! Когато си с нея, хората се държат различно с теб, виждат те по нов начин. Странното ти е в началото, но ти харесва 🙂


Грее, приема те, не изнервя като другите жени. Но те дразни с добротата си, с честността ѝ, със стандартите ѝ, с границите ѝ, с това, че няма задръжки. Прави каквото си иска, в същото време каквото се налага, с принципите ѝ, които следва на всяка цена и които се изменят, както се изменя тя.

Дразни те със светлината си, тази същата, с която те приема, каквото и да правиш, тази, която те учи на самодостатъчност, на себелюбов и безусловност – обичта, която обича без да правиш нищо, и в същото време изисква повече от всяка друга.

След като я срещна, само със съществуването си, неусетно тя се превърна в твоя МУЗА- запали те, видя те, накара те да се обичаш сам, събуди те за любовта към себе си и света. Тя го причини на теб и на други, защото сами се отсяват и изчезват от живота ѝ.

Това е жена, която често чува:

“ Побърка ме, вече не съм същият! Не знам какво става! Светът ми се руши! Старите ми неща не са ми интересни!

Страх ме е дали не бягам от реалността. (Не бягаш излизаш от заучената, моделираната, наложена схема. Това те задържа да живееш по правила, норми в услуга на други, не на същността да си различен през любовта – смисъла на това да си на тази Земя).

Започнах и да те виждам във всяка жена, с която общувам (дори в майка ми, сестра ми, колежките, познатите ми …) Как го правиш? Вещица! От добрите, но си зла 🙂

Говоря с тях, а мисля за теб !!!

Осъзнавам колко ми се иска повече жени да са като теб! Да са в мисията си, потока си, в женската си лекота и бъднина. Слушам ги и си представам какво ти би казала в такива ситуации. Колкото и да говорят за духовни опитности, медитации, практики и подобни глупости след малко време прекарано с тях, знам, че само си говорят бла бла, но не го живеят, както Ти го правиш.

След контакта с теб, отсявам, дори, как реагират те на дадени случки, на нещата, които обсъждам с тях, и знам, че ти никога не би направила така. Ако бях с теб, тези теми на разговор никога не биха отнемали от времето ни на тази Земя …

Ох, пуста да си, Ти си навсякъде !!!

И, както Ти видя мен, Аз така те видях, но АЗ ТЕ ВИЖДАМ навсякъде. Не само в женските очи, но в света около мен, смени мирогледа ми, съзнанието ми, възприятията ми.

Вещица, такава! Какво направи с мен?

Вече сам не се понасям ако спра, мечтая  да се променям,   да съм това, което видя в мен!

Знам какво видя, защото бях там, чрез теб го видях и аз – уникален такъв, какъвто съм, винаги достатъчен и заслужаващ ИЗОБИЛИЕ от щастие, любов, лекота, радост, грижа, здраве … „

Мъж – Бог. Творец. Мощен пазител, такъв, какъвто само жена, която е отворила сърцето си за всеки и всичко може да те предизвика да бъдеш …

Тя е АД и РАЙ !!!

Тя е неудобна, изискваща е без да иска, и иска най- доброто, неземното, което знае, че можеш да постигнеш. С нея няма почивка !!!

„Избереш ли да спреш, приятельо, тя продължава напред, за нея това е Мисия на живот, това е състоянието на Жената, която е дошла да бъде, тя вече не може да е друго.“

И, теб промени, а дали ти ще си около нея и тя около теб зависи от много неизвестни. Основно от това как ще изберете да си изиграете ръцете и картите в този живот – pass, check, bluff, cheat, all in …

Тя е тук да трансформира, първо нея, после и все де мине по пътя ѝ.

Тя е поток, канал, ураган, бомба със закъснител, който помита след себе си. Минава, разрушава всички догми и разбирания, модели остарели. Остава тъма, обърканост, болка, тъга неизвестност, страх. Казах ти:

НЕУДОБНА Е ТАЗИ ЖЕНА …

Ала, пуста да е – блести, много блести !!! Хем руши, хем е като светулка в мрака, в тъмата черна от вътрешна тъга на повечето люде и фалш по 3д света. Тя е слънце, лъч светлина за себе си и все.

Мъж сам избира дали  да свети, да пали сърца редом с нея в галоп. Неудобно в промяна постоянна да тича, за да дойде заранта на новата Земя за всички на света. Или да поспре, да блещука тук таме. Знае, че без нея не пали светове, а само леко като е с някой насаме.

Това е избор и зависи от шофьора, мъжа седнал зад волана.

Коя мадама ще избере и дали не го е шубе, да не бъде веч познатото му полу мъжле. Тази дето комфортно го оставя да яде, пие,  спи и мързелува – жената мечта за всяко непораснало момче или тази, която му троши главата, хваща за ръката и го води в невиждани светове, нечувано космически вселени, непокорени лични дълбини.

Тя разкрива му ги с лекота, винаги там са си били, заключени в мазето на тъмата – необятна.

Ала, друже, да влезеш надълбоко трябва да летиш, а там нужна е веща в това жена. Неземното с нея разкриваш, онези дълго търсени неща, които знаел си преди, но без нея не би могъл видя, осъзна, защото тя е водач по пътя на Духовността, а ти на Материалността.

Дали ще полетиш в полет чудесен зависи с кой тип жена се избирате за партньори. Дали готов си за неудобни  жени, тез пусти музи, разрушаващи света, в който си живя, показващи безкрайността вселенска. Или пък, жени, разкриващи ти красотата на 3д реалността.

Картите на масата са наредени пред всичките жени, мъже. Избери каквото на теб ти резонира. Дали таз, която не се спира и с теб редом, може би леко напред ще лети в Духовността, но ще следва те в Материалността.

Всичко е правилно – може, също, основно в живота комфортно на столче да седиш, на парти, в колата, в офиса, на дивана да си лежиш, пред тв  екрана или видео  играта, с биричка в ръка гушнал нормална жена. Може да избираш това, но не ти се мързелува, реално НЕ ТИ СЕ СПИ, ЖИВЕЕ ТИ СЕ.

Тя, също, може за звезди да ти говори, за други светове, но не е ли стигнала сама до своята си светлината никога не може теб да поведе към онези красиви и омайни светове. Колкото и да ти се ще ти да ѝ покажеш тез неща, няма да е много баш така, защото Духовността е призвание и принадлежи на Жената, постигнала сама това.

Пусти да са тия МУЗИ, идват, помитат и променят завинаги, дали си с тях или не- няма значение, те вече те видоизмениха, вече ги търсиш във всяка жена, но няма да ги намериш в тези удобните, покорните, тези, които те следват с твоето темпо.

МУЗИТЕ не са там, не са на Земята, все едно не стоят дълго в 3д реалността, стъпват тук, но летят из небесата – или сами, или с мъже избрали да не спират потока им.


Това са трасформиращо поколение мъже. Тези, с които ще започне Новото. Другото, непознатото. Чрез такива жени и мъже ще дойдат незнайни, невиждани Души, които отдавна чакат в готовност в това време на преход.

Те са пътя на трансформацията, която е възможна само ако мъжете са готови да тичат. Да станат нужните за това войни, мощни борци, дошли да растат, да пребъдат, да не спират, да разгръщат физическото за техните МУЗИ, да им дават защита, от която се нуждаят, да им позволяват да са слаби.

Да пазят тях и вселените в тях, докато спят ( Душата ѝ тогава лети и работи). Да ги охраняват от тях самите, когато се губят в онзи свят и да ги връщат в Земното, за да останат по-дълго сред хората. Да ги успокояват, когато се тресат, плачат, изригват от преживените опитности. Да им помагат за релакса, насладата за тялото им.

Да възбуждат интереса на ума и съзнанието им. Да ги учат, да им напомнят да забавят темпото понякога, за да не се саморазрушат в галопа си, да не изгорят в полета си. Да им покажат Земните красоти, блаженства, да осигуряват необходимия материален уют, глезотии, за да се презареждат в комфорт от неспирното торнадо в тях.

Не им е лесно на тези жени !!!

Тези потушаващи бури, урагани ги разрушават. Трансформацията минава в пъти по-мощно първо през тях. Помита света им, постоянно. Разкъсват се на хиляди парчета, които често и основно, събират и шият сами, защото както знаеш са неудобни, бързи и подтискащо изискващи промяна, която днешните мъже и жени рядко избират.

Жената Муза поема ударите, готовността за новото, разрухата на старото. Само тогава, когато преодолее тъмнината, достига до тази безумна светлина и баланс.

След срещата с мъките, нейните си и тези на другите, защото тя ги поема чрез потока си, само тогава бива залята с вселенсктата любов.

Тя достига до незнайни източници и канали, потоци, информации за паралелни реалности, странна сила, която хем е нежна, хем не. Всичко преминава и тече през нея, тя го преработва в подходящата и нужна форма за другите. Тогава го дава на света само чрез съществуването и изборите си.

Тези жени достигат до това чрез пътя си. Неосъзнато в началото, но когато вече е на него, от неините избори за комфорт или не (точно пред, който стойш и ти) може и стига до това състояние на жена в потока си, Муза. Тогава тези жени са неспирна стихия, нова, не принадлежат вече много на този паралел, настоящия свят, не принадлежат на никого, дори, на себе си. Това е вече начин на живот !

Животът, за който дойдоха, смисъла, който отваря очите им сутрин, причината още да дишат. Поводите да  стават всеки път след всяка буря, която им преобръща всичко постоянно.

Те, пустите,  продължават да блещукат в нощта, защото това е причината да са на таз Земя! Да дават от своята си светлина във всяка срещната Душа! Те знаят, че не е тяхна, не им принадлежи, тя е на всички.

При тях няма Его величие. Те знаят, че просто всичко идва чрез тях. Те го заслужават точно толкова, колкото и ти, без значение кой какво избира в живота си. Всеки е там, където е нужно да бъде, не по- напред или по-назад. Те не са повече от теб, всички са на техните си места, но и от тях зависи кои са техните места – удобните или неудобните 🙂

Тя носи магия, побърква с щури идеи, дишания, послания, неземни задачки… Като си близо до нея се виждаш като Бог и чак ти е неудобно. Дълбоко потъваш в дълбините на очите ѝ, защото Душата ти, всъщност,  се оглежда в това как тя те ВИЖДА и си запленен от себе си. Всички имаме и ни е нужно да осъзнаваме Егото на любовта.

Ти всъщност се влюбваш в себе чрез нея, Егото ти се качва на трона и да си близо до нея мечтае. Тя го кара да сияе. Тя отразява потенциала, който комфортната жена, колкото и да е добра и прекрасна, колкото и да те обича, тя никога няма да види в теб. Тя не е достигнала своята светлина, а този път за жената е лична мисия.

При мъжете е различно, неговата светлина отразява тази, до която е достигнала партньорката му (в доста случаи майките им). Нито повече, нито по – малко, той се разгръща точно толкова, колкото тя се е разгърнала за себе си. Той ще върви с неиното темпо по пътя на Духовното, това не зависи от него, колкото и да си мисли и да му се иска да е друго.

За малко той може да я дръпне леко напред, да я поведе, ако е по- запознат в тези тематики. Ако още енергиите им се напасват, но това ще спре в момента, в който стане ясно, че тя е някъде по пътя на това да бъде Муза, но не е. Ще започне да вижда, че не е такава за него, защото още не е Муза за самата себе си.

Този път си е нейн, мъжа не може да го извърви за нея, както жената вече достигнала до това, не може да извърви за теб, да си Мъжа, който тя вижда, че си дошъл да бъдеш.

Когато си с жени, които не са достигнали потенциала си е много прекрасно, по – лесно е, като игра. Макар, често да мрънкат за разни неща, да ти намилят за житейски проблеми, които са катакизми в техния свят, с нея ти се чувстваш достатъчен – такъв земен, нормален. Тя ще изисква почти и основно 3 д неща от теб, които са доста по – леко достижими, ако те вдъхнови да ѝ ги дадеш.

Другата, лудата вещица, тя те преобръща, раздрусва и буди порив  да растеш Вселенски, да станеш Мощен Аполон, който те предизвиква да бъдеш, за да може да си пазител за нея, за световете ѝ, за всичкото.

Затова, разбери, избираш ли удобни жени, с които може да спреш, няма да се виждаш и усещаш  като Бог. Да, може да се разгръщаш като секси мъж, готин, забавен, грижовен, обичащ условно, както майка – дете …

Ала, знаеш, че с нея ще си просто човек, дошъл да живее, да лежи, да се забавлява, да яде, да пие … да пътува, но по Земното кълбо… а не отвъд света, който с Музата видя.

Красота във всичко има!!!

Няма грешни избори – но какви са те? По детски ли?

Да, прекрасно е да се радваш на живота чрез материалността, ала Майката Земя тъне в тъма. Музата жена знае това и няма как да спре, колкото и да ѝ се ще понякога да се спре. Тя, обаче, има нужда от повече ПОРАСНАЛИ МЪЖЕ !!!

Тя човечеството и света усеща, с всяка клетка знае за какво сме сега родени, не е за манджи, танци, любови, парти през нощта, а да даряваме светлина, докато …

♡♡♡ БАЛАНС ВЪЗКРЪСНЕ ОТНОВО В СВЕТА НА МАЙКАТА ЗЕМЯ ♡♡♡

Потокът светлина зависи от коя жена избра и коя на теб се спря!

ps. Помалко все повече тъмата от(у)мря, дано да ме разбра 🙂 Какво стана тъкмо в 3 д реалността 🙂 ИДВА ВРЕМЕ ЗА СВЕТЛИНА. ИЗБРА ЛИ Я?

Ако тази статия ти бе интересна, препоръчвам и текста за БЕЗУСОВНАТА ЛЮБОВ МЕЖДУ ДВАМА Е ЖЕРТВОПРИНОШЕНИЕ

Из размислите и страстите на Ива Еленкова, 08-09.09.2022, редакция 10.09.2022, Сардиния

изображение: Диян Радев, Саша Александрова, Иво Канин в Box Studio Sofia

Сподели с приятели :)

Ще ви е интересно да прочетете и

Актуално

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *