Вътрешна хармония Начин на мислене Размисли и страсти Творчество

БЕЗУСЛОВНАТА ЛЮБОВ МЕЖДУ ДВАМА Е ЖЕРТВОПРИНОШЕНИЕ

За такава ЛЮБОВ ТРЯБВА ДА СИ ГОТОВ ДА ЖЕРТВАШ ТОВА, КОЕТО СИ, ДА УМРЕШ!

Да, искаш не искаш старото Аз си отива, загива, защото такива Души будят желание за промяна в себе си. Без да плануват и да знаят как бленуват да си по- добра своя версия, за себе си, за другия, за цялото.

Такава Любов не е само жертва. Тя е всичко в едно, тя е много цветна, променяща се, трансформираща двамата. Изпепеляваща ненужното, болното в теб. Заучените моделите, привички, страхове, травми излизат наяве. Вече не може да ги скриеш, както преди.

Като зависи от теб и подкрепата, която имаш дали ще се справиш с тях като ги срещнеш. Вече е различно, знаеш, че не си сам, че има кой да те разбере, дори да не прави нищо, а да седи до теб, когато водиш тези лични битки.

Той вярва в теб и вижда сърцето ти, прелестта ти. Знае, че ти си добър по природа, че нараненото дете в теб и изградените механизми на защита са причина да кажеш някоя лъжа, да повишиш тон, да имаш нужда да си тръгнеш, да бягаш, да се скриеш, да изчезнеш, да … да…да … да … колкото травми толкова да имаш …

Но при отношения между осъзнати Души няма обвинение и изискване за промяна. С времето тя става естествено без заставяне. Сърцето ти усеща с времето, че тези модели тук не са му нужни. С полагане на усилие, оставяш страха, спомена от травмите и малко по малко започваш да разкриваш същността си, да бъдеш себе си, цветен и истински, не сдържан, моделиран образец на обществото и родовете, от които идваш.

Тази истинската, прекрасната, уникалната ти същност вече е видима и за света. Тази, която си дошъл да бъдеш, но и ти не познаваш, защото е заровена от дете в редица травми, болки и задържани емоции.

Само в условията на Безусловната Любов това Аз може да се събуди и да излезе, защото Душата ти усеща, че с този човек може да бъдеш себе си без да се притесняваш, да разкриеш най-подтисканите си болки, тайни, емоции, желания, пориви …

Помага ти да ги пребъдеш, за да бъдеш по- добре, защото наистина с цялото си сърце и Душа желае това за теб. За него е еднакво ок да ридаеш в ъгъла и да скачаш по леглото без да знаеш защо.

Тази Душа копнее да познава цялата ти палитра от цветове, всичките ти багри, защото това си Ти, те са причината да си този уникален Човек, който си, който е той/тя около теб.

Ти си дъга от светове за себе си, за него, за цялото!

thoughts #ivaelenkova #иваеленкова сутрешен отклик на текста долу

„Любовта е и жертвоприношение. Трябва да пожертваш много…
егото си, амбициите, уединението, тайните…
Плитката романтична влюбеност не изисква никакви жертви, без тях обаче няма израстване.
Любовта те променя почти изцяло, тя е ново раждане. Вече не си същия като преди – никога няма да бъдеш. Минал си през огън, пречистен си. Изисква се смелост.“
~Ошо

Защото ♡♡♡ Аз съм Ти, Ти съм Аз, Ние сме Едно ♡♡♡

Из размислите и страстите на Ива в отклик на текста по -долу, 12.04.2022, София

изображение: Ива Еленкова

Сподели с приятели :)

Ще ви е интересно да прочетете и

Актуално

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *