Здраво тяло Пречистващи режими

ЗАЩО ПРАВЯ СУХ ПОСТ


Това е почивка от вода, храна, с ограничено ползване на вода в ежедневието – миене на зъби, къпане и прочие

При такова спазване започва силно ендогенно хранене, което е идеално балансирано. В пъти по-мощно и ефектно от това с вода. Тялото използва от резервите си, дори, мастни депа, за които е характерно, че складират токсини.


При всяка диета, режим, отслабване знаем, че веднъж налична масната клетка само се „изпразва“, но остава като „люспичка“ чакаща да складира отново. Като семката на млада джанка, беличката ципичка. В този случай, обаче, се „изяжда“ изцяло, което не е характерно за други методи и практики.


При сухия пост настъпва много по-мощен ефект на подмладяване, отколкото при водния и другите диети, режими, защото в тези екстремални условия, в които сме се поставили, не издържат болните, изродените, мутирали и слаби клетки. Те са първите, които загиват в боя за „вещества“. Оцеляват здравите клетки с добро качество. Организмът запазва здравите и така ненужните, слаби, мутирали, болни, стари и вредни клетки биват възпрепятствани от делене, остават най-силните и качествени клетки и техните поколения.


Разбира се това не е добре да се прави от хора със стандартно меню, хранещи се с популярните храни, неработещи системи и тн, понеже токсините са в такива количества, в които е опасно като масово се „извеждат “ от организма.

Започва се промени, спиране на дадени храни, леки прочиствания на плодове, чай, смутита, след време леко може да се премине на такива. Необходима е подготовка на тялото.
Също човек не може да очаква да няма кризи, понеже организма се самолекува, където му е нужно. Важно е тялото да ни е пречистено. Да помислим от къде идват болките и да преценим дали страха е повече или волята да ги минем, за да се справим с тях.

Много често са ми казвали и писали, че като спазват изчистване са изненадани, че има дискомфорт. Няма как да няма! Би било странно отсъствието му, като сме се тровили години наред без чистене и ядене на всякакви храни, които реално нямат почти никаква хранителна стойност.

С промяна в начина на живот и чести спазвания на такива периоди на лека храна и почивки, това се променя с времето. Когато изключих млечните имах циреи и пъпки 2 месеца, розацея, която беше изчезнала, лишеи по кожата и лицето, проблеми, които ги нямах от години след промяната на храненето. Тялото се чисти по негови си пътища.


Смята се, че пост до три дни е за изчистване на начина на хранене, вредния въздух и влияния. Прави се периодично, за поддържане на здраве. Едва, след третия ден започват фазите на самолечение, разбира се колкото, по-дълго толкова по-надълбоко. До този момент съм постигала без усилие няколко сухи периоди от 3-5-7 дни.


За мен е много по-лесно да спазвам сух пост пред воден, не съм планирала да го правя, просто се случи от само себе си при спазване на Екадаши. Скоро ще дам повече информация за тези периоди и ще споделя опит за тях.

Като тийнейджър направих сух и воден пост, но не бях запозната с нужната информация. Щях да направя голяма беля с кризите и липсата на подготовка на организма. Затова тези практики са за хора, които са подготвени физически за това, информационно и психически. Не си правете опити, без тези неща.

Става стъпка по стъпка. Важно е да се започне, а не само да се отлага за по- гандиозна промяна. Започнете още днес, не от утре, понеделник, не от първи, от нова година. Ние сме това, което ядем, вярвате или не, това е така, поне в моя свят. Пък храненето е причина за редица ментални, емоционални и други състояния, дори намеси и влияния. Ала, това са други теми, които скоро ще споделя 🙂

Дотогава работете над Аза си, правете реални промени, не само четете и творете нови светове, домове на Душата си тяло и на всички нас, защото …

♡♡♡ Защото Аз съм Ти, Ти съм Аз, Ние сме Едно ♡♡♡

Ива Еленкова, София, текст от 29.11.2020, преработен 02.01.2022

изображение: Магдалена Кот

Сподели с приятели :)

Ще ви е интересно да прочетете и

Актуално

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *