Диагностика Здраво тяло

ГЕНЕТИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ


Масово хората, които са поели по път с промени в името на здравето се чудят дали правят правилните практики и дали е верен пътя им. След лечение на онкологично заболяване с химиотерапия през 2017-та година, редица промени, светване на скенера отново (повторен рак) през февруари тази година, 2019-та и отказано традиционно лечение, реших да видя, аджеба, генетично какво ми е „дадено“.

Смятам, че ако моите родители са знаели това, което аз научих с тези резултати, може би никога е нямало да ми се наложи да мина през 90% от здравословните проблеми, през които съм минала до днес. Стига, че веч намирам много по- дълбоки емоционални причини за съществуването им.

Също съм водила съм начин на живот и съм се хранела основно с продукти, които са изключително неподходящи за моя генотип. Предразположена към възпаления и ниска ефективност на потушаването им са база за редица бъдещи проблеми, през които съм минала и минавам. Само след кратък период на изключване на месото, изпадам в неистов недосиг на витамин Б12 и Д. Всички знаем, че има вегани по рождение и 20,30-40г по-късно не са имали проблем, с което.

Тук резултатите показват, че има причина за това. Като не страхове ме накараха да си направя изследванията, а жажда за знание и кое как работи. Да не забравяме, че все пак живеем във физически тяла, имаме дадени гени и те работят (или не ) за нас. След рецидива на заболяването съм се насочила изцяло на холистични практики, още промени в начина на хранене, чистене, енергии и други.

Въпреки това не смятам, че трябва да забравяме, че живеем в това тяло с каквото ни е дадено и е нужно да се съобразяваме с него и нещата, които правим. Дали промените ни не се дължат и промени в генома.
Доказателство е, че всичко написано за мен в резултатите е път и проблеми, през които съм минала. Чудесното е, че има включена консултация за разяснение от генетик, който ти дава практични съвети какво да правиш или не, за да намалиш негативните ефекти от влияние на „кофтите“ гени.

По случайност или не, странното е, че всичко, което правя като спорт, дори процентното съотношениегоре долъ на мазнини, въглехидрати и белтъчини в менюто, напоследък, са буквално 1:1 с препоръките. За мен всичко се промени след поста, който започнах преди Великден, с изключване на млечните, още храни и 5 дневния имитиращ гладуване режим, който промени вкусовите ми предпочитания.

Предразположена към редица негативни неща, но с правилните практики за мен, дори кръвните резултати показват, че съм в норма. Предпоставки за хиляди нередности, но начина на живот , мислене и хранене помага за справянето с тях.

С всичкия този текс искам да кажа, че живеем в 21-ви век и реално ако знаем какво ни е „дадено“ или не, ще може да ограничим вредното влияние на гените ни. Това,кое как работи в нас и как му сеотразяват различни спортни дейности, храни, напитки.

Пиша всичко това с надеждата, че някой може да не мина през това, което аз трябваше последните 15-на години. Безумно качване на килограми (и не, не от ядене на торти, шоколади, пържоли и пици), хормонални нарушения, инсулинова резинстентност, диабет, чупене на крайници, късане на сухожилия, фрактури, онкологично заболяване – два пъти, химиотерапия , сваляне на килограми, борба с хормоните и разбъркан организъм.

Да споделям моя опит бе причината да направя канала си в youtube и този сайт. Бъдещето е в превенция на заболяванията или поне отлагането им във времето с начина на хранене и живот.

Знам, че има неща през, които трябва да минем , за да израстнем Душевно и личностно. Не съжалявам за моя път. Той ме е направил това, което съм днес. Моето Аз е коренно различно от преди, обичам го, такова, каквото е и се радвам, че съм тук днес да напиша всичко това с надеждата, че може би някой друг, някъде там, може да постигне личностно си израстване чрез възможно най-леката „тежка“ опитност за пътя на Душата му.

За осъществяването на тази мечта да държа тези резултати и да имам възможност да си направя с много любов благодаря на Боряна Герасимова и екипа, с който работи.

Ива Еленкова, София, 14.07.19, редактирано 03.01.2022

изображение: Ива Еленкова

Сподели с приятели :)

Ще ви е интересно да прочетете и

Актуално

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *