Вътрешна хармония Регресия

КАКВО Е РЕГРЕСИЯ

Това е всяко едно връщане в миналото, може да е преди 5-10 мин, 10-20 години, 20-30 живота назад. Възможно е да бъде постигнато чрез чиста хипноза или чрез хипнотично – медитативно състояние. Хипнозата се достига с човек хипнотизатор и е в „трансово състояние“. Лично не съм привърженик на този тип „пътувания“ по няколко причини. Една, от които е даването на отговорността за лични проблеми в чужди ръце. Затова няма да говоря за практики чрез хипноза, а за такива, които се използва желанието и готовността на Душата да се насочи по пътя на себеопознаването, нужното ново знание за този момент и предпоставка за личностно израстване. Това може дори да е причина да си попаднал/а на този текст днес.

Запознати сме с четири типа мозъчни вълни – алфа, бета, тета, делта.

  • Когато сме будни, състоянието, в което умът и тялото са будни. Доминират БЕТА вълните, 13-30 Hz
  • Когато сме будни, но отпуснати, като фазата преди да заспим или след като се събудим, също като се загледаме по пътя, във филм, в компютъра, или просто „изключим“, докато говорим с някой и все едно зациклим и не чуваме. В това състояние тялото е будно, но намалява работата на ума. Това са АЛФА вълните, 8-12 Hz.

Toва е моста между съзнанието и подсъзнанието. Много благоприятно се оказват практики, които човек може да прави, за да използва това състояние, за ползи за здравето, понижаване на стреса, повишаване на творческите способности, осъзнаването и други. В бъдеще ще споделя няколко практики, които съм си тетвала и използвам за достигане на лични истини и знания.

  • Когато спим и сънуваме доминират ТЕТА вълните, 4-7 Hz. Тялото е по-слабо активно, ума е буден. Това е състоянието на медитивните “пътувания“, каквато е регресията.
  • Когато сме в хипноза доминират ДЕЛТА вълните, 1.5-4 Hz.Тялото и ума не са активни, затова не се и помни. Това е състоянието на дълбок сън.

Регресията е състояние на лек сън. Усещането е като четене на книга, тялото е в реалността, а съзнанието, мислите и въображението в книгата. Това представлява регресията усещаш как е позиционирано тялото, чуваш шумовете около теб, но те избледняват, защото ума ти е зает със случващото се. Пример е четенето на книга, която е взела цялото внимание, теб ти се хапва, жаден си, ходи ти се до тоалетна, но нищо от физическите нужди не е толкова важно, защото ти си потънал в страниците и продължаваш да четеш без да спреш.

Основното, което трябва да се знае за такива практики е, че е най- подходящо да се отпусне човек като при йога, медитация, състоянието преди сън.

Да се изключи СТРАХА и желанието, че ТРЯБВА да видиш и знаеш нещо. Всичко, което ни се случва винаги е най- доброто за нас, дори често да не ни изглежда така.

Тези пътувания препоръчвам да бъдат Водени от някого. Да, Душата е основното действащо лице, подсъзнанието, но Водача помага с точните въпроси и знание кога къде да те преведе.

Сигурна съм, че ти се е случвало да заспиш в превозно средство, знаеш усещането като се събудиш какво е, колко въпроси изникват в главата ти, „къде съм, колко време е минало, къде отивам, какво правя тук“ и…

Сега си представи, че „попадаш“ във време и пространство преди 2000-3000 години, объркването на съзнание/подсъзнание е в пъти повече. Водач, който да усетиш като твой по пътя, според мен е нужен. Той е човека, който ще те насочи, ще ти зададе точните въпроси и ще получиш нужното за този момент знание. Ако има такива практика, дори, може да се направи терапия по време на самото пътуване.

Доста хора правят регресии и такъв тип пътешествия, но не използват получената информация за отработки и направа на промени. Затова ходеното просто от любопитство без заявяване на готовност за боравене с научената информация би било само загуба на лични ресурси и време, според мен.

Правете нещо само тогава, когато знаете, че е за вас и усещате, че точно този човек е вашия човек, който ви резонира, тогава той/тя могат да бъдат вашите Водачи по време на толкова лични преживявания и себеопознаване. Чрез такива практики съм постигнала едни от най – дълбоките си промени, осъзнавания и знания. Не смятам и да спирам да го правя. Когато усетя, че е настъпил момент за следваща отработка, дадена тема следва за разгръщане и отработка, просто си записвам час за „пътешествия“.

Лично мога да споделя, че вече без никакво усилие, дори, в ежедневието си пълно със задачки мога да постигна нужното състояние. Директно, понякога без да правя нищо „попадам“ в такива пътувания, просто достига информация до мен чрез канализация. Някой път така между другото, „виждам“ и „просто имам знание“ за дадени неща, но винаги ако работя по някоя тема си уговарям час с човек, който да ме води. Причините ги споделих по-горе, само така може да се извлече максимума от тези знания. Това не е просто получаване на дадена информация, така може да има и лечебен елемент в процеса. Поне, хората, които ме повеждат по тези Регресивни и Алтернативни пространства винаги използват и прилагат терапия на някоя травма, болка…

Първо съдбата ме срещна с Петър Петров, той е психолог, има много опит с такива водения . Той е и човека, който избрах да ме обучи, за да мога да бъда и аз Водач на Души, които аз им резонирам като такъв за подобни пътешествия към Аза.

По стечение на обстоятелствата и работа над много лична и женска тема, така се случи ( Пепи беше зает „случайно“ месеци напред). Темата ми беше належаща и затова си записах час при Нели Арабаджиева, която също „случайно“ в деня на уговорката ни завършваше курс по Констелации. Усетих и знаех, че ще е пътуване, което ще засегне много тежки и дълбоки рани. Казах й:

„Нели, използвай всякакви методи, които усетиш по време на воденето. Така и се случи, терапията, която се получи беше изключително силна и дълбока понеже тя приложи нов метод на водене чрез вплитане на няколко техники. Благодарение на тези си познания въпреки тежката тема, лекотата след това бе блаженна.

За опита си с Констелации ще разкажа в друга тема, но те също са уникално средство за развързване на оплетени връзки, освобождаване на блокажи. Разгръщат се на стари, подтискани травми от този и минали животи на нас и на рода ни, които са намерили изява сега в реалността. Ще ви срещна с други хора и пътувания. Дотогава може да изгледате видеата, които имам качени за Регресия 😊

Ива Еленкова, София, 12.12.2021

изображение: Ива Еленкова

Сподели с приятели :)

Ще ви е интересно да прочетете и

Актуално

1 Comment

  1. Thank you for the feedback.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *