Iva Elenkova

Добре дошли,
това е пространство, в което споделям придобита опитност, знания, емоции, мисли, усещания и възможности по пътя на намиране на Себе си, Мисията си, Смисъла си, Идването и Съществуването ми тук на Гея, точно сега в тези интересни времена.

Тръгнах по пътя на промените след диагностициране на 4-ти стадий онкологично заболяване в началото на 2017-та година. Последва постоянно четене, десетки научни статии, денонощно ровене на информация, учене, следене в групи с хора със сходна съдба и въвеждане на редицата изменения в ежедневието ми. В последствие, мирогледа и разбиранията ми за здравословно, начин на хранене, мислене и живот коренно се промениха.

Влиянието на 16-те химиотерапии бе доста по-различно върху мен, отколкото при повечето хора с такава диагноза, стадий и лечение. Затова започнах да споделям доста от изборите си и промените, които правя.

Благодарение на опита ми като личен готвач на частни лица, опит с работата ми в България и по света, и страстта ми да дарявам наслада чрез храната, започнах да създавам рецепти, които не съдържат продуктите, които постепенно и напълно вече изключих от менюто си. Като глутен в масовата му форма, хлебна мая, рафинирана захар и нейни производни, яйца, млечни продукти, месо, морски храни, повечето мазнини, печени ядки и семена, алкохол и други.

Първоначално правех просто ястия, които ми се хапват, но само с храните, които консумирам вече. Постепенно започнах да споделям тези рецепти публично. Осъзнах, че все повече хора тръгват по този път на здравето чрез храната, но се чувстват изгубени сред хилядите продукти, информация, заблуди и ограничения. Това е моята страст, сила и знания, които съм придобивала през всички тези години, обикаляща света, учила различни култури и кухни, режими,. През последните няколко години натрупах нови познания благодарение на вътрешния инстинкт за оцеляване и заложена борбеност.

Така промених начина си на хранене и живот, но все още явно далеч от пътя си. През началото на 2019-та година след проследяващ ПЕТ скенер бе установен рецидив, т.е. завръщане на рака. По необясним път и за мен начин, отказах традиционната медицина и до ден днешен не се следя чрез познатите, масови начини и методи.
Животът като на филм започна да ме среща с редица хора и практики, които не са всеобщо познати, за които дори и не бях чувала. Много промени настанаха с мен, лични трансформации, отключвания на ‘‘способности‘‘, ‘‘виждания‘‘, вътрешно знание, интуиция и други. Така промених изцяло виждането и себеусещането си за света, мястото ми в него и на всеки един от нас.

Осъзнах, че ние сме СъТворци и определяме реалността си. Затова неспирно и постоянно работя над себе си. Правя редица практики, променям се, пускам с всяка отработка все повече контрола и видоизменям старите си разбирания и мироглед. Карам курсове и придобивам нови опитности, чета, споделям и общувам със себеподобни като все повече приемам различното без критика, а с разбиране и приемане, защото всеки е там ,където трябва да бъде и има нужда да е. Единствено може да носим отговорност за Аза, за личния път и израстване като споделяме за него с грижа и любов. Така може някой, някога, някъде да намери нещичко за себе си от него, но всеки има свой път и истини, нашите не са всевалидни.

Затова за моя ден рожден през 2018 – та година направих Youtube канала си да споделям основно рецепти по онова време, през 2020 година за рождения си ден, направих събитие с целодневни беседи с хората, които срещнах по пътя на Различното. Тези души и практики бяха и още са светлината в тунела по друма ми на себеопознаването и здравето.

Днес на моя рожден ден, седми януари, 2022 година, разкривам публично това информативно пространство, в което да споделям открито без притеснения, контрол, цензура и възможност от ограничения и блокиране. Това често ми се случва в другите медии ако някоя тема не са вписва в чужди алгоритми и виждания. След близо пет години и безброй часове зад екрана на телефона, компютъра и апарата смятам е време за намиране освен на Вътрешния баланс, но и на външния, този между даването и получаването. Вярвам, че това пространство дава шанс на мен и на хората/племето/, на които резонита да намерят нужната хармония.

Нека този сайт бъде начина, чрез който хобито ми да съм толкова открита, желанието ми да споделям с цялото си Сърце и Душа да бъде начин на живот, за да съм на пътя си, затова, за което съм

♡♡♡ ТУК И СЕГА НА ТАЗИ ЗЕМЯ ♡♡♡

От химиотерапия и стандартно лечение до езотерика и холистични практики.

Ива Еленкова, София, 12.12.2021

Сподели с приятели :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *